|
|
|
... apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.
... |
2019-01-26 16:37:39 |
|
|
|
|
|
|
... vajat 2 egész tojást és a porcukrot habosra kikeverem ,
hozzáadom a kakaóport és a lekvárt, a lisztet, szódát és végül a tejet .
jó alaposan kidolgozom és a tepsibe lévő korongokra simitom óvatosan , egyenesre .
a tepsit berakom a 180 fokos sütőbe és megsütöm a tésztát.
utána a fehérkrémet fözöm meg , a hozzávalókat összekeverem és lassú tüzön sürüre fözöm .... |
|
2018-03-24 11:48:42 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja
kevés tej
sárgabarack lekvár
elkészítés
A hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.... |
2017-04-04 13:41:27 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Utána porcukorral megszórjuk.
Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a
linzerek tetejét.Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól me... |
|
2017-02-19 13:27:24 |
|
|
|
|
|
|
... helyet kapott a válogatáson - hangzott el a lemezt bemutató csütörtöki tájékoztatón Budapesten.
Sass Sylvia elmondta, hogy nagyon nehéz volt kiválogatni, mely darabok kerüljenek a korongokra, hiszen azok az áriák, amelyekről felvétel készült a Hungarotonnál, mind szívügy számára. Ennek ellenére úgy érzi, hogy az album tartalma hűen tükrözi pályája 45 évének legmeghatározóbb m... |
|
2016-09-15 14:22:16 |
|
|
|
|
|
|
... apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentete... |
2016-02-09 10:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk 2-3 mm-re.
Formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá.
A korongokra kis halmokat teszünk , dekor cukorral díszítjük és sütjük szép világosra.
A kihűlt süteményt ,1-1 darabot összeragasztunk lekvárral .
A közepére olvasztott csokoládét tettem és eg... |
2015-11-25 10:33:53 |
|
|
|
|
|
|
... szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.
Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.
Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy... |
2015-11-21 22:58:04 |
|
|
|
|
|
|
... megnézzük a tésztát, ha néhány darab megsült, késsel kiszedjük, a többit tovább sütjük, pár perc múlva ezt a műveletet megismételjük. A megsült koszorúkat vaníliás cu... |
2015-11-07 19:43:17 |
|
|
|
|
|
|
... szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.
Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.
Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy lábasny... |
2015-10-19 23:13:56 |
|
|
|
|