Belépés
Bundás alma
... apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.

...
2019-01-26 16:37:39
kakaós " macskaszem " sütemény !
... vajat 2 egész tojást és a porcukrot habosra kikeverem ,
hozzáadom a kakaóport és a lekvárt, a lisztet, szódát és végül a tejet .
jó alaposan kidolgozom és a tepsibe lévő korongokra simitom óvatosan , egyenesre .
a tepsit berakom a 180 fokos sütőbe és megsütöm a tésztát.
utána a fehérkrémet fözöm meg , a hozzávalókat összekeverem és lassú tüzön sürüre fözöm ....
2018-03-24 11:48:42
Olcsó lekváros aprósütemény
... citrom reszelt héja
kevés tej
sárgabarack lekvár

elkészítés
A hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk....
2017-04-04 13:41:27
Lekváros és csokis linzer süti
... sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Utána porcukorral megszórjuk.
Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a
linzerek tetejét.Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól me...
2017-02-19 13:27:24
Sass Sylvia legkedvesebb szerepeiből jelent meg album pályafutása 45. jubileumára
... helyet kapott a válogatáson - hangzott el a lemezt bemutató csütörtöki tájékoztatón Budapesten.
Sass Sylvia elmondta, hogy nagyon nehéz volt kiválogatni, mely darabok kerüljenek a korongokra, hiszen azok az áriák, amelyekről felvétel készült a Hungarotonnál, mind szívügy számára. Ennek ellenére úgy érzi, hogy az album tartalma hűen tükrözi pályája 45 évének legmeghatározóbb m...
2016-09-15 14:22:16
Bundás alma *
... apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentete...
2016-02-09 10:37:54
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
... hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk 2-3 mm-re.
Formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá.
A korongokra kis halmokat teszünk , dekor cukorral díszítjük és sütjük szép világosra.
A kihűlt süteményt ,1-1 darabot összeragasztunk lekvárral .
A közepére olvasztott csokoládét tettem és eg...
2015-11-25 10:33:53
Tönköly gnocchi diós-bazsalikomos pestóval
... szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.

Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.

Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy...
2015-11-21 22:58:04
Linzi koszorú (linzerkarika) – könnyű, de elképesztően
... megnézzük a tésztát, ha néhány darab megsült, késsel kiszedjük, a többit tovább sütjük, pár perc múlva ezt a műveletet megismételjük. A megsült koszorúkat vaníliás cu...
2015-11-07 19:43:17
Tönköly gnocchi diós-bazsalikomos pestóval
... szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.

Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.

Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy lábasny...
2015-10-19 23:13:56
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Sass Sylvia, cukros tojássárgához, kemény tojásfehérje, almát meghámozom, tésztába mártom, olajban pirosra, porcukrot habosra, tepsibe lévő, tepsit berakom, fehérkrémet fözöm, hozzávalókat összekeverem, hozzávalókból kevés, egész korongokat, lyukas korongokat, lekváros korongokra, lemezt bemutató, album tartalma, cukorral felverjük, kihűlt süteményt, közepére olvasztott, éles késsel, villa felületéhez, előkészített sütőlapra, többit tovább, műveletet megismételjük, megsült koszorúkat, nagy lábasny, hüvelykujjunkkal, legmeghatározóbb, baracklekvárral, összeragasztunk, belemárthatjuk, süteményrecept, tojássárgához, hungarotonnál, rárakosgatjuk, felmelegített, hozzávalókból, tojásfehérjét, megismételjük, sorakoztatjuk, hozzávalókat, összekeverem, bazsalikomos, aprósütemény, beledolgozom, hozzákeverem, előkészített, tojásfehérje, linzerkarika, elképesztően, sütőpapírral, legkedvesebb, összegyúrjuk, tájékoztatón, porcukorral, szerepeiből, kiválogatni, válogatáson, jubileumára, pályafutása, felületéhez, jellegzetes,
© 2013 TVN.HU Kft.